Een website bouwen als startende ondernemer met het Divi thema. 

Written by Suzanne van der Voet

Hallo, ik ben Suzanne van der Voet. Als tekstschrijver voor blogs ben ik gepassioneerd over het vertellen van verhalen en het creëren van boeiende content. Met een scherpe pen en een liefde voor woorden, help ik merken en ondernemers hun boodschap over te brengen en hun online aanwezigheid te versterken. Laten we samen aan de slag gaan om jouw verhaal te vertellen en jouw doelen te bereiken.

oktober 16, 2023

Als startende ondernemer is een professionele online aanwezigheid van cruciaal belang om je merk op te bouwen en klanten aan te trekken. Gelukkig hoef je geen webontwikkelaar te zijn om een geweldige website te maken. Met tools zoals het Divi-thema voor WordPress kun je snel en eenvoudig een website bouwen die er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook goed presteert. In dit artikel zullen we de stappen bespreken om een website te bouwen met het Divi-thema.

Een website bouwen als startende ondernemer met het Divi thema. 

1. Kies WordPress als je platform 

Voordat je begint met het gebruik van het Divi-thema, moet je een platform kiezen om je website te bouwen. WordPress is een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke platforms voor het maken van websites. Het is gratis, biedt tal van thema’s en plug-ins, en is zeer aanpasbaar. Om te beginnen, moet je WordPress installeren op je hostingaccount.

    2. Installeer het Divi-thema

    Zodra WordPress is geïnstalleerd, is het tijd om het Divi-thema toe te voegen. Volg deze eenvoudige stappen:

    1. Log in op je WordPress-dashboard.

    2. Ga naar “Weergave” en selecteer “Thema’s.”

    3. Klik op “Nieuwe toevoegen” en zoek naar “Divi.”

    4. Klik op “Installeren” en activeer het thema.

    Nu is het Divi-thema klaar voor gebruik op je website.

    3. Configureer de thema-instellingen 

    Voordat je aan de slag gaat met het ontwerpen van je website, moet je enkele basisconfiguraties uitvoeren in het Divi-thema. Ga naar “Divi” in het WordPress-dashboard en configureer de algemene instellingen, zoals de kleuren, lettertypen en lay-out van je website. Je kunt hier ook de integratie met sociale media en SEO-instellingen beheren.

    4. Maak de basispagina’s 

    Nu je thema is geconfigureerd, is het tijd om de basispagina’s van je website te maken. De meeste websites hebben enkele gemeenschappelijke pagina’s, waaronder:

    • Homepagina: Dit is de eerste pagina die bezoekers zien. Maak het aantrekkelijk en informatief.

    • Over ons: Vertel het verhaal van je bedrijf en laat mensen weten wie je bent.

    • Diensten/Producten: Beschrijf wat je aanbiedt en geef details over je producten of diensten.

    • Contact: Bied je contactgegevens aan zodat klanten je kunnen bereiken.

    Je kunt deze pagina’s maken door naar “Pagina’s” te gaan in het WordPress-dashboard en op “Nieuwe pagina toevoegen” te klikken. Gebruik de Divi Builder om aantrekkelijke lay-outs te maken voor elke pagina.

    5. Pas je website aan 

    Divi staat bekend om zijn krachtige visuele builder, waarmee je je website op een intuïtieve manier kunt aanpassen. Je hoeft geen code te schrijven; je kunt eenvoudig elementen slepen en neerzetten om je pagina’s aan te passen.

    • Header en navigatie: Pas de bovenste balk, het menu en het logo aan om je merkidentiteit weer te geven.

    • Lay-out en secties: Voeg secties en rijen toe aan je pagina’s en organiseer ze zoals jij dat wilt. Je kunt kiezen uit verschillende kolomindelingen.

    • Modules en inhoud: Voeg tekst, afbeeldingen, video’s, formulieren en andere modules toe om je pagina’s te vullen. Divi biedt een breed scala aan module-opties.

    • Styling en ontwerp: Verander kleuren, lettertypen, achtergronden en andere ontwerpelementen om je website er uniek uit te laten zien.

    • Responsiviteit: Zorg ervoor dat je website er op zowel desktop als mobiele apparaten goed uitziet. Divi maakt het gemakkelijk om responsieve ontwerpen te maken.

    6. Optimaliseer voor prestaties en SEO

    Een goede website is snel en geoptimaliseerd voor zoekmachines. Zorg ervoor dat je afbeeldingen zijn gecomprimeerd, CSS- en JavaScript-bestanden zijn geminimaliseerd en dat je gebruikmaakt van caching. Installeer ook een SEO-plugin om je inhoud te optimaliseren voor zoekmachines.

    7. Test en publiceer 

    Voordat je je website live zet, is het essentieel om uitgebreide tests uit te voeren. Controleer of alle links werken, formulieren goed functioneren en dat de site er op verschillende browsers en apparaten goed uitziet. Vraag ook vrienden of collega’s om feedback te geven.

    Als alles er goed uitziet en werkt, ben je klaar om je website te publiceren. Ga naar “Pagina’s” en klik op “Publiceren” voor elke pagina.

    8. Onderhoud en updates 

    Een website is nooit ‘af’. Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren, zowel voor WordPress als voor het Divi-thema en de plug-ins. Houd je inhoud up-to-date en blijf werken aan SEO en marketing om verkeer naar je website te genereren.

    Het bouwen van een website met het Divi-thema is een geweldige optie voor startende ondernemers. Met de krachtige visuele builder en aanpassingsmogelijkheden kun je snel een professionele en aantrekkelijke online aanwezigheid creëren. Volg deze stappen en je bent goed op weg naar het lanceren van je eigen website. Veel succes met je onderneming!

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    You May Also Like…

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Open chat
    Hulp nodig?
    Hallo!
    Kunnen de Millennials je helpen?
    Powered by